2024-09-09

Kulturarvsdagen

Swing Wats, under ledning
av gillesbrodern Leif Alven

På Kulturarvsdagen – söndagen den 8 september – hade Smålandsgården öppet för visning, servering och underhållning. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet.

Glädjande många gillesmedlemmar hade hörsammat styrelsens bön om att komma och hjälpa till. Vi var, på alla sätt, väl rustade för att ta hand om och servera många besökare. Som extra dragplåster hade vi engagerat den populära orkestern Swing Wats, under ledning av gillesbrodern Leif Alven, som spelade på gräsmattan frammanför stugan.

Det fina vädret gjorde dock att många valde badstranden i stället för Slottsskogen. Vi hade i alla fall över 100 gäster som beundrade vår vackra Smålandsgård och njöt av musikunderhållningen. Många passade också på att gotta sig med vår välkända ostkaka från Vrigstad.

Vi träffade många gäster som visade ett djupt intresse för Smålandsgården och det kulturarv den så charmigt exponerar. Troligen värvade vi några nya medlemmar.

Sammantaget blev det en mycket fin dag med många spännande möten och skön musikunderhållning med många välkända ”örhängen” som vi bland annat minns från dansbanorna.

Ett stort tack till alla ni som var med och gjorde denna dagen så bra!

Kenth Jendhammar